Biserica din satul Vlădeni este monument istoric fiind construită în anul 1785 pe soclu şi temelie de piatră cu pereţii din bârne de stejar având acoperişul iniţial din şindrilă care a fost înlocuit cu tablă zincată în anul 1925.
Deasupra uşii la intrarea în biserică este săpată în lemn în litere chirilice următoarea inscripţie “Această sfântă biserică s-au făcut în zilele prealuminatului domn Ioan Alexandru Mavrocordat şi în zilele prea sfinţitului mitropolit Kiriu Kir Gavriil la anul 1785 iunie 8 zile. Meşteri au fost irediaconul Niculai Chirilă ze ete Zaharia sin 1785”.
Ctitorul acestui locaş de închinare este boierul Constantin Mareş care avea moşii prin aceste locuri şi în care se observă că avea dezvoltat simţul religios.
Biserica este construită în formă de navă, dreaptă spre apus şi semicirculară spre răsărit. Pereţii exteriori sunt din bârne de stejar căptuşiti cu scândură de brad vopsită în culoare verde închis. De jur împrejurul pereţilor se află un brâu în formă de funie împletită tot din stejar.
Catapeteasma este făcută din lemn de tei având pictura în stil bizantin şi cu iniţiale slavone.
În jurul acestei biserici a luat fiinţă actualul sat Vlădeni în anul 1864 după ce domnitorul Alexandru Ioan Cuza a împroprietărit tăranii cu pământ.